Give Opportunity

I Tanzania var jag och Natanael på resande fot ett par gånger. Vi besökte några som kom att bli mycket goda vänner till oss. Vid ett besök var vi i Nzega, en liten mysig stad där Sverige verkligen har satt ett fotavtryck. För ett antal år sedan bedrevs här en en svensk skola. Numera är används lokalerna till förmån för bibelskola och barnhem. Inte långt borta finns också ett sjukhus som ofta får besök av internationella läkarstudenter, inte sällan från Sverige.

Väl i Nzega lärde jag känna Jennifer som var i färd med att lära ut engelska till en grupp ungdomar. Hon var också i startgroparna för ett projekt där vissa av hennes engelskaelever skulle få åka tillbaka till sina hembyar för att erbjuda engelskaundervisning till människor i deras närhet. I gentjänst skulle de få en välförtjänt lön för sitt arbete. Under undervisningsperioden skulle Jennifer åka ut till byarna och se till att allt fortlöpte som det skulle, och det gjorde det. Efteråt gjordes en utvärdering som visade goda resultat. Nu var organisationen igång.

Give Opportunity behövde en logotype och flyers, det är där jag kommer in i bilden och mer är på gång. Personligen tycker jag att det är jättespännande att vara med i det här arbetet och ser verkligen fram emot vad detta kan komma att utvecklas till.

give opportunity Tanzania volontär engelska lärare nzega tazengwa jönköping philip hördegård jennifer edlund

give opportunity Tanzania volontär engelska lärare nzega tazengwa jönköping philip hördegård jennifer edlund

Nu har jag beskrivit allt ganska kortfattat, den som vill veta mer kan besöka dessa sidor.
GO’s Hemsida
GO’s facebook-sida

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s